Pi roig: tot a punt per a que estengui les rels

Ens calia un pi roig per l’orquidiari. Recordem que l’idea original és que una de les taules de l’orquidiari tingui rels de pi roig viu visquen en el substrat. Per aquesta raó hem construit l’orquidiari en un talús, i amb un lateral obert per permetre que entrin les rels. La raó és que certes orquídies es desenvolupen en substrats on hi han micelis de fongs micorízics de pins. I, per tant, són orquídies de cultiu difícil si no se’ls hi permet aquest tipus de simbiosis.

Avui, pujant per un camí forestal (camí de Roca Aguda, km 1.2) hem trobat un pi roig caigut al marge del camí. Ja fa dies que hi és si ens fixem en l’estat de moltes acícules i de part del sistema radicular. No se si podrem recuperar-lo.

L’hem baixat i provarem de fer-lo viure. Be, l’ha baixat en Felip i en Quico, dos agutzils del poble. Ja és plantat en el talús. Caldrà sovintejar molt el reg. No podem adobar amb adobs solubles ja que reduiriem el desenvolupament del sistema micorízic. Demà afegirem part de fems de cavall descomposats i fulla de pi descomposada.

Afegim unes imatges de la feina feta:

Pi roig
El pi roig tot just plantat rera la taula de l’orquidiari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *