Mollera àcida del Jardí: Finalitzant la construcció.

Poder mostrar una mollera àcida, amb plantes insectívores i esfagnes, és un dels objectius del Jardí de Biodiversitat de Planoles. Es tracta d’una comunitat que acostuma a aparèixer a partir dels 1600 metres. Es desenvolupen en sòls xops, torbosos, àcids i poc nutrients. En el projecte del Plà de Gestió del Jardí hi consta el disseny inicial de la mollera:

Mollera àcida
Esquema de la mollera àcida en el Plà de Gestió del Jardí de Biodiversitat

Es pot observar que es tracta d’una jardinera de planta octogonal, coberta per un matollar baix de ginebró en el vessant solell, i una mostra de pineda de pi negre amb neret, al bac. A l’ombra del pi negre i del neret hi ha projectada una surgència d’aigua que ha d’alimentar un rierol àcid que transcòrrer fins a l’estany d’alta muntanya.

Aquest darrer mes hem iniciat els treballs de construcció de la jardinera per instal·lar-hi la mollera. Us en deixem unes imatges:

Mollera àcida
Imatge nefasta, però la única de que disposo, feta durant el marcatge dels límits de la jardinera. Al fons dreta s’observa la bassa docent, en construcció.

La primera imatge de la construcció de la jardinera és:

Mollera àcida
S’observen el fonaments i les travessses que constitueixen la base de les parets de la jardinera. També el que serà el trajecte de l’aigua fins a l’estany del fons.

El següent pas:

Mollera àcida
Aixecant les parets laterals….

I, finalment,

Mollera àcida
Paret acabada, recoberta interiorment amb film plàstic i començant a omplir-la de terra.

 

Mollera àcida
La mateixa jardinera vista des del mirador de l’estany. S’observa com va disminuïnt l’alçada del substrat.

A partir d’aquest moment, només resta plantar i instal·lar l’escomesa d’aigua, i impermeabilitzar el corrent fins a l’estany. Comença, per tant, la fase de naturalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *