MEL DE PLANOLES: L’Ajuntament aprova protegir la producció i la qualitat de la mel.

“MEL DE PLANOLES, mel de muntanya”. Aquesta és la marca col·lectiva que l’Ajuntament de Planoles, per unanimitat, va aprovar ahir nit per a que serveixi per identificar la mel de qualitat produïda en el seu municipi.  En conjunt és un programa ambiciós que busca alhora potenciar les abelles locals, la producció de mel ecològica i de qualitat, el seu envasat i la comercialització. En comentem les diferents fases:

  • A partir del mes vinent, l’Ajuntament posarà a disposició dels apicultors ecològics diverses finques públiques per a que els interessats hi puguin instalar un o més apiaris amb un màxim de 25 arnes en cada un d’ells. Hi ha un plec de condicions tècniques i un plec de condicions administratives que en regulen la cessió de les finques.
  • L’Ajuntament ha aprovat un reglament (REGLAMENT PEL QUAL S’ESTABLEIXEN LES CONDICIONS REQUERIDES PER A LA PRODUCCIÓ I COMERCIALITZACIÓ DE LA MEL EMPARADA AMB LA MARCA DE GARANTIA “MEL DE PLANOLES”), que regula la producció de mel i el seu envasament.
  • Plecs de condicions i reglament es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOP) aquest mes. En el mes de juny qualsevol apicultor interessat ja podrà presentar la sol·licitud i instal·lar les seves arnes.
  • La intenció de l’Ajuntament és iniciar la comercialització de “MEL DE PLANOLES” a finals de 2017.
  • Qualsevol persona interessada pot contactar amb l’Ajuntament de Planoles pels detalls i/o escollir o reservar les finques.

El telèfon de l’Ajuntament de Planoles és el 972 736 000, i el correu electrònic: email

  • Enric Gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *