Jardí de Biodiversitat: Estat a mitjans de març 2017

El Jardí de Biodiversitat va creixent. En aquests moments, però, te un cert aspecte de camp de batalla. Forats, bosses de ciment, sacs, restes de materials de construcció i ple de coses a mig fer. I els dies de pluja, fang per tot arreu.

Cal mirar-ho amb bons ulls, però. Imaginar les coses acabades. I anar fent.

Us afegim una imatge panoràmica (per tant deformada) de l’estat actual del Jardí:

Estat del Jardí a 2017-03-23
Per veure l’imatge ampliada, cliqueu sobre ella.

Comentem les construccions una per una.

Orquidiari

En aquest moment tenim les tres taules a punt per rebre el substrat. Cal fixar els pilars per la part superior, cobrir amb tela metàl·lica totes les parets i posar el sostre. Connexions d’aigua i llum.

Estany docent

Pràcticament acabat, nomès manca un filtre per a l’excedent d’aigua. L’estany s’omplirà amb l’aigua excedent de la mollera de l’orquidiari.

Jardinera amb pi negre i torbera

Jardinera del Jardí de Biodiversitat
Jardinera de pi negre i torbera

Només hi ha la base octogonal de la jardinera de pi negre i la base longitudinal de la torbera. A l’esquerre, es pot veure el tub negre que portarà l’aigua excedent de l’estany docent i que un cop amari la torbera anirà lentament fins a l’estany d’alta muntanya. Segons el calendari previst en una setmana s’ha de poder omplir de terra fins a l’estany d’alta muntanya.

Mirador de l’estany

Jardí de biodiversitat
Mirador de l’estany, en construcció

Ben visibles les dues primeres baranes del mirador (cal retallar-les a 90 cm d’altura), les dues travesses sobre el que reposarà el mirador i la solera de formigó que la sustentarà. Queda encara molt per fer.El camí arribarà per sota del sac blanc de l’esquerra.

Hivernacle alpí

Jardí de Biodiversitat
Excavació de l’hivernacle alpí.

L’excavació és pràcticament acabada. 9 m de longitud, 5.5 m d’amplada i 1.65 m de profunditat. Els punts roses són senyals indicadores de la profunditat. Cap a finals d’abril probablement estarà acabat el formigonat. Veurem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *