JARDÍ

 

El Jardí de Biodiversitat de Planoles és en els seus inicis. Hem esmerçat gairebé un any per decidir-ne l’organització, el disseny general, els continguts i la metodologia de construcció. I buscar els primers diners.

El Jardí que vorejarà el Centre de Biodiversitat serà visitable, i disposarà de guia. L’objectiu primer és contenir la majoria de plantes de l’entorn pirinenc, organitzades en hàbitats. Hi haurà un mirador obert al públic, sense pagament.

Alhora, el Jardí permetrà observar organismes lligats a les basses (gripaus, libèl·lules, tritons, salamandres), papallones, un formiguer gegant i un rusc d’abelles en plena activitat.També fongs i bolets comestibles, ocells, i un munt d’insectes dels prats (llagostes, saltamartins, grills, marietes), del sòl, del compost o degradadors de fusta.

Disposarà d’un hivernacle amb plantes alpines i espai per a treballar persones interessades en cultivar les seves plantes de jardí. L’objectiu és que sigui un punt de visita però també de trobada habitual dels aficionats a la jardineria o que estimin les plantes, els animals o els fongs.

Amb aquest objectiu ja hem obert un espai de trobada, Els Amics del Jardí de Biodiversitat, que podeu visitar des d’aquest enllaç.

Des del nostre bloc, Facebook i Twitter, us anirem informant dels avenços.